FAQ TT Teammanager

ALGEMEEN

Hoe kan ik meedoen?

Om mee te spelen moet je een account hebben aangemaakt via deze nieuwe website. In slechts 3 stappen schrijf je jezelf in voor het spel. Gebruik daarvoor de knop 'Aanmelden' op de homepagina.

Zijn er kosten verbonden aan deelname?

Meedoen aan TT Teammanager kost € 4,95. Deze deelnamekosten voor het hele MotoGP-seizoen worden bij de inschrijving via iDEAL betaald. Na afloop van het seizoen stopt je deelname automatisch.

Kan ik alleen met iDEAL betalen om mee te doen aan het spel?

Ja. Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Je rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent. Kun je niet via iDEAL betalen omdat je niet beschikt over internetbankieren of omdat je geen Nederlands rekeningnummer hebt? Neem dan contact op via het contactformulier op deze website voor een alternatief.

Kan ik meerdere teams inschrijven op één e-mailadres?

Nee. Als je meer teams in wilt schrijven, zul je meerdere e-mailadressen moeten gebruiken.

Hoe zijn de beginwaarden van de coureurs/onderdelen bepaald?

Elk(e) coureur/onderdeel in het spel krijgt bij de start een beginwaarde toegekend. Deze waarde is fictief en alleen voor dit spel van belang. In de aanloop naar het nieuwe seizoen neemt de redactie van het spel de transfermarkt door. Hierbij worden de prestaties van voorgaande seizoenen, de ontwikkelingen voor het komende seizoen en de eigen inschatting samengevoegd tot een transferwaarde. De waarden zullen tijdens het seizoen stijgen of dalen, afhankelijk van de prestaties die geleverd worden. Kijk voor meer informatie hierover in de spelregels.

INLOGGEN EN ACCOUNT

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Via 'Wachtwoord vergeten' (link onderin op de inlogpagina) krijg je een e-mail toegestuurd waarmee je een nieuw wachtwoord voor je account kunt aanmaken.

Kan ik mijn e-mailadres of wachtwoord wijzigen?

Ja, op je profielpagina is het mogelijk om je e-mailadres of wachtwoord te wijzigen. Je komt op je profielpagina door op je naam (rechtsboven bij 'Uitloggen') te klikken.

Kan ik mijn managernaam of teamnaam wijzigen?

Ja, op je profielpagina is het mogelijk om je managernaam en je teamnaam te wijzigen. Je komt op je profielpagina door op je naam (rechtsboven bij 'Uitloggen') te klikken.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen.

Indien je geen bevestigingsmail hebt ontvangen, dan kan het zijn dat de mail niet door je spamfilter is gekomen. Controleer of de mail in de ‘ongewenste mailbox’ of ‘spambox’ zit.

Ik kan niet inloggen, mijn inloggegevens worden niet herkend.

Controleer allereerst of je bij het inloggen gebruik hebt gemaakt van de juiste inloggegevens. Let bij de combinatie van e-mailadres & wachtwoord op het gebruik van hoofdletters en controleer of je geen typefout hebt gemaakt. Heb je bij het aanmaken van je account gebruik gemaakt van een social inlog via Facebook of Google+, dan moet je deze inlog ook daarna gebruiken.

Ik krijg bij het inloggen weer een betaalscherm voorgeschoteld, maar ik heb al betaald.

Het is zaak om met dezelfde gegevens in te loggen die je hebt aangemaakt bij het inschrijven van je account. Als je per ongeluk met een ander of foutief e-mailadres probeert in te loggen, dan kan het systeem je ‘zien’ als een nieuwe deelnemer die nog een account moet aanmaken.

TEAM SAMENSTELLEN

Mag ik meerdere coureurs/onderdelen van hetzelfde team opstellen?

Nee. Je kunt bij het samenstellen van jouw team kiezen of je een coureur, het chassis, of de motor van een bepaald MotoGP-team opstelt. Meerdere coureurs/onderdelen van 1 team opstellen is niet mogelijk.

Waarom kan ik bepaalde coureurs of onderdelen nog niet kopen?

Het totale budget voor jouw eerste team bedraagt 60 miljoen euro. Logisch gevolg hiervan is dat je de duurste coureurs of onderdelen bij aanvang van het MotoGP-seizoen nog niet kunt opstellen. Márquez alleen kost bijvoorbeeld al teveel om genoeg budget over te houden voor de rest van je raceteam. Om hem je team binnen te loodsen, zul je dus eerst met andere rijders moeten presteren tijdens de eerste paar races.

Ik mis een coureur/onderdeel in de lijst. Hoe kan ik die dan opstellen?

De lijst met coureurs & onderdelen in TT Teammanager is samengesteld op basis van de (voorlopige) teams die meedoen aan de MotoGP. Indien er zich wijzigingen voordoen binnen een team dan wordt dit zo spoedig mogelijk verwerkt in het spel.

Moet ik bij de voorspelling van pole positie en racewinnaar een coureur uit mijn eigen team kiezen?

Nee. Je mag bij de voorspelling elke coureur kiezen die meedoet. Met een juiste voorspelling verdien je bonuspunten (en dus ook budget).

WISSELEN

Kan ik voor aanvang van het MotoGP-seizoen onbeperkt wisselen om mijn team samen te stellen?

Ja, zolang het raceseizoen nog niet van start is gegaan kun je onbeperkt ‘spelen’ met het samenstellen van je ideale team.

Hoe werkt het wisselen?

Je kunt voor aanvang van iedere race je team aanpassen door een coureur en/of onderdeel te verkopen en daarvoor in de plek een ander(e) coureur/onderdeel aan te kopen. Je verkoopt een coureur/onderdeel door er op te klikken. Let op dat je slechts 90% van de transferwaarde ontvangt bij een verkoop. Vervolgens kun je voor de opengevallen positie een nieuw(e) coureur/onderdeel aankopen. Mocht je tijdens dit proces gestoord worden of de site verlaten voordat je klaar bent, dan valt je teamopstelling automatisch terug naar de vorige opstelling. Je kunt een wissel via de ‘ongedaan maken’ knop terugdraaien. Dit geldt niet als er tussendoor een GP is verreden!

Wanneer kan ik wisselen?

Wisselen is alleen mogelijk wanneer de transfermarkt in het spel geopend is. De transfermarkt gaat na een race open op de dinsdag om 12:00 uur en sluit voor de kwalificatie op de zaterdag voor een nieuwe race. Houd hierbij de countdown op de website in de gaten.

Ik mis een ‘opslaan’ knop? Ik kan mijn team of wissels niet opslaan?

De techniek in dit spel maakt het mogelijk om zonder ‘opslaan-knop’ te werken. Het systeem onthoudt daardoor je laatste teamopstelling, ook als je de website verlaat. M.a.w. het systeem ‘onthoudt’ je laatste team totdat deze overschreven wordt door een nieuwe opstelling. Na de aankoop van je vierde (laatste) teamonderdeel ontvang je de melding dat je team compleet is. LET OP: Bij het doorgeven van de voorspellingen in je team (pole position + winnaar race) moet je wel gebruikmaken van de knop 'Bevestigen'.

Het wisselen werkt niet door een weergaveprobleem?

De website van TT Teammanager is geoptimaliseerd voor de internetbrowsers Microsoft Internet Explorer 10 en hoger, Mozilla Firefox 35 en hoger, Google Chrome 35 en hoger en Safari 7 en hoger. Hierdoor is het mogelijk dat je bij gebruik van een andere internetbrowser weergaveproblemen ervaart en je niet kunt wisselen. De oplossing is om je internetbrowser te updaten of een andere internetbrowser te gebruiken.

PUNTEN EN BUDGET

Hoe stijgt of daalt mijn teambudget?

Voor aanvang van de eerste race van het seizoen vertegenwoordigt je team een waarde die bepaald wordt door de transferwaarde van de coureurs en onderdelen. Op basis van de prestaties van je coureurs en onderdelen in de echte Grand Prix, verdien je punten. Dit aantal behaalde punten wordt vermenigvuldigd met €30.000 en vormt het salaris dat je verdient. Daarnaast kan de transferwaarde van de coureurs en onderdelen stijgen of dalen door de behaalde resultaten in een Grand Prix. Deze stijging of daling bepaalt de verkoop- en aankoopwaarde van de coureurs en onderdelen. Dit zie je ook terug in de teamwaarde na een race. Je verkoop- en aankooptransacties tezamen met je salaris vormen je (beschikbare) teambudget.

SUBLEAGUES & SUPERLEAGUES

Wat is een subleague?

Je kunt met een subleague een eigen klassement met je vrienden of collega’s aanmaken. Je creëert als het ware een onderlinge competitie en gaat de strijd met elkaar aan.

Hoe maak ik een subleague aan?

Je kunt een subleague aanmaken via de ‘Maak subleague aan-button’ op de subleaguepagina. Jij bent vervolgens de administrator van de aangemaakte subleague.

Hoe neem ik deel aan een subleague?

Je kunt je aanmelden voor een subleague door de betreffende subleague te openen via de subleaguepagina en op de ‘Deelnemer-button’ te klikken.

Wat is de superleague?

De superleague is een onderlinge competitie tussen de grotere subleagues. Van de 10 best scorende leden van elke subleague worden elke speelronde de punten bij elkaar opgeteld. Subleagues met 10 deelnemers of meer maken automatisch deel uit van de superleague.

OVERIGE VRAGEN

Welke bronnen worden gebruikt voor TT Teammanager?

TT Teammanager maakt gebruikt van Gracenote als dataleverancier.

Naar boven